contact formulier Facebook pagina Twitter pagina

Uitreiking VrouwDebuutPrijs2013

Vrouw&Kultuur en Poëthement

UITREIKING VROUW POËZIE & PROZA DEBUUTPRIJZEN 2010-2012

Zondag 10 november 2013
Oude Rechtbank – Eindhoven
13.30 – 16.30 uur
gratis

Stichting Poëthement Eindhoven en Vereniging Vrouw&Kultuur reiken op zondag 10 november 2013 twee debuutprijzen uit aan vrouwelijke auteurs die tussen 2010 en 2012 hun debuut uitgaven. Het gaat om de Vrouw&PoëzieDebuutPrijs en de Vrouw&ProzaDebuutPrijs voor de beste vrouwelijke debuterende auteurs van poëzie en literaire fictie in Nederland en Vlaanderen.
Tijdens de feestelijke prijsuitreiking staat een unieke combinatie rondom literatuur centraal: er is een paneldebat en er zijn voorstellingen waarbij andere kunstvormen worden gecombineerd met de literatuur van de debutanten. Uiteraard zijn ook de auteurs van de debuutwerken én hun uitgever aanwezig.

Debat
Gespreksleider Mpanzu Bamenga gaat met panel en publiek in debat over de vraag of er zo iets bestaat als een vrouwelijke manier van schrijven. Ook de zelfredzaamheid van de literatuur, schrijven als ondernemerschap wordt ter plekke aan de kaak gesteld.

Literatuur & kunst
Bezoekers kunnen op verschillende manieren kennismaken met de boeken van de shortlist. Zo zijn er die middag interpretaties van fragmenten uit de literaire werken te zien en beluisteren door choreograaf Mascha Tielemans met twee dansers, rapper Okwaro en singer-songwriter Maaike Hermans (ook bekend als Mary Liz). Ook is een beeldhouwwerk van Paul Habraken te zien en stadsdichter van Eindhoven Merel Morre laat poëzie door het gebouw zweven.
De Oude Rechtbank zorgt voor een Debuutschotel waarvoor de bezoeker mag geven wat hij het waard vindt. De opbrengsten komen ten goede aan de organisatie van de VrouwDebuutprijzen en de vrijwillig optredende kunstenaars.

F facebook.com/vrouwdebuutprijs

T @VrouwDebuutPrijs, #VrouwDebuutPrijs

Prijsuitreiking

Maud Vanhauwaert wint Vrouw Debuutprijs Poëzie met Ik ben mogelijk (Querido) Wytske Versteeg wint Vrouw Debuut Prijs Proza met De wezenlozen (Prometheus). In de [...]

Lees verder ~>

Twitter

Contact

contact formulier Facebook pagina Twitter pagina