contact formulier Facebook pagina Twitter pagina

Ancien Regime – Leen Charles

AncienRegime1

Met Ancien Regime zet archivaris Leen Charles haar feeëriek lichte stappen in het poëzielandschap, dat onder haar handen omgespit wordt tot een tuin vol legenden en oude sprookjes. De ernst waarmee ze dat doet, is ontroerend.

Waar schijn nooit bedriegt en stenen reuzen bloemen torsen, laat zij vol kleur en gloed subtiele emoties verhalend ontstaan. Zo groeit verdriet als een Japanse kers (zo hevig / dat het uit de bomen valt / als roze tranen over woedend groen), huilt een lichaam in de wind en zindert een hemelsblauw bankje onder de Afrikaanse zon. Deze mediëviste ontsnapte gelukkig niet aan de veranderlijkheid van het menselijk hart.

Leen Charles (Ieper, 1960) is gepassioneerd door archieven en poëzie. Zij studeerde middeleeuwse geschiedenis en volgde een universitaire vervolgopleiding tot archivaris. Ze is werkzaam als stadsarchivaris in Gent waar zij haar historische passie in tal van publicaties kan botvieren. In 1987 werd ze met het gedichtJapanse Kers laureate van de wedstrijd De Hamse Lente. Met de debuutbundel Ancien Regime laat Charles de buitenwereld nu ook in haar poëtische passie delen.

Uitgeverij: P Leuven

Contact

contact formulier Facebook pagina Twitter pagina