contact formulier Facebook pagina Twitter pagina

Men schort wat op – Yella Arnouts

MenSchortWatOp1

Door haar poëtische expertise, geoefende pen en scherpe blik geeft ze veel debutanten het nakijken. Haar succesformule? Yella Arnouts durft het aan om in Men schort wat op zowel alledaagse, concrete gewaarwordingen – banaal als een weerbericht, schrijnend als een ziekbed – als intense emoties in kaart te brengen. Elk onderwerp wordt naar haar meesterlijke hand gezet, in een vloeiende beweging wordt nieuwe betekenis geschapen.

Arnouts bezit de zeldzame macht om het mondaine van jeugd, passie, verlies en actualiteit onder te dompelen in haar authentieke metaforiek en lang nazinderend klankspel. De KC Awards maakten in 2009 gewag van een “rijzende ster in het Nederlandstalige poëzielandschap”, met deze bundel bestendigt ze een vaste plek aan het firmament.

Dat Yella Arnouts (1959) thuishoort in de literaire wereld staat buiten kijf. Ze is docente Literaire analyse aan de Artemis Hogeschool en met haar recensies in De Leeswolf, Deus ex machina en Poëzierapport verdiende zij haar strepen als kenner. Het buitengewone inzicht in literaire vaardigheden en een diepe kennis van taal en haar mogelijkheden zijn de vruchtbare bodem voor dit opmerkelijke debuut.

Uitgeverij: P Leuven

Contact

contact formulier Facebook pagina Twitter pagina