contact formulier Facebook pagina Twitter pagina

Een kei in duren – Ann van Dessel

Schermafbeelding 2013-08-26 om 17.54.49

De moeder, de vader, de kinderen. De mens. De dood. Je moet als dichter van goeden huize komen om deze universele thema’s nog aan te snijden. Het debuut van ann van dessel doet het met een aanstekelijk bravoure in strak in de hand gehouden gedichten. De taalminiaturen in contrapunt verrassen met hun unieke invalshoeken en intens, weerloos vakmanschap. De gewoonste woorden voor de gewoonste dingen verheffen het vanzelfsprekende tot het buitengewone. Taal wordt elastisch, naakt tot op het bot. Tot de laatste loodjes gelicht.

ann van dessel (1961) is zorgcoördinator basisonderwijs en gastdocent communicatievaar-digheden. Haar gedichten werden meermaals gepubliceerd en bekroond. Van 2011 tot 2013 is zij dorpsdichter van Haacht.

aflandig als een zeeweg

ik weet niet hoe ik daar terecht kwam
in ieder geval wandelde de zee

op blote voeten naar me toe
de huizen trokken het land in

en ik denk dat ook het zand
ging liggen of vergis ik me

dat ik je tegen de wind in
hoorde schreeuwen

 

Uitgeverij: P Leuven

Contact

contact formulier Facebook pagina Twitter pagina