contact formulier Facebook pagina Twitter pagina

De kermis van Grave Zuid – Hannah van Wierin...

Wieringen---Kermis

In knipperend kermislicht, schuin boven haar, net iets verder het schuurtje in, hing het slappe lichaam van de vrouw van de oude kroegbaas. Aan de ketting voor de roeibootjes hing Geesje als aan een grijparm, als een knuffelprijs. Als een knuffelprijs hing ze in het roze, rode en gele kermislicht zachtjes heen en weer te wiegen, piepend aan de ketting. Sabine zag het niet. Sabine keek naar haar voeten.

Kermisweekend in een kleine gemeenschap, hoog in de kop van Noord-Holland. Terwijl de bewoners zich in het dorpscafé en op het kermisterreintje vermaken met fotoschieten, gokken, katknuppelen, de jaarlijkse playbackshow en in het spookhuis, nadert een onweersbui die zijn weerga niet kent. Tegen deze achtergrond regisseert Hannah van Wieringen tragikomische scènes waarin dorpsbewoners opduiken die zich bezinnen en bezatten en tegen wil en dank volharden in hun bestaan.

Hannah van Wieringen verdiende haar sporen als schrijfster van Toneelgroep Oostpool. Ze vertaalt en bewerkt, en ze publiceert onder andere in Elle en Elle eten.

Uitgever: De Harmonie

Contact

contact formulier Facebook pagina Twitter pagina