contact formulier Facebook pagina Twitter pagina

Eb – Rebekka W.R. Bremmer

omslag-Eb

Het lijkt een dag als alle andere. Vissersvrouw Geeske wacht op haar man Johannes, die na een dag op zee niet thuisgekomen is. De vrouwen van het eiland weten wat het betekent om te moeten wachten en niet te weten of hun mannen levend terug zullen keren.
Geeske doet de was, verzorgt haar kleindochter, graaft naar pieren, voert de kippen, bezoekt het graf van haar ouders – en terwijl haar handen werken, malen de gedachten door haar hoofd. Hoe ze jaren op een kind heeft moeten wachten. Dat het maar bij één kind gebleven is. Over de pijn van de geboorte en de kilte van de dood.
En dan zet Gezientje voet op het eiland. Er zit niets anders op dan samen met haar op Johannes te wachten. Maar komt hij nog terug?

Rebekka Bremmer (1977) studeerde moderne westerse letterkunde en Latijns-Amerikaanse literaire studies aan de Universiteit Utrecht waar ze afstudeerde op de romans van Javier Marías. In 2007 werd haar toneelstuk Kafka’s haren opgevoerd en in 2008 schreef zij in opdracht Bleke rozen, een muzikale dialoog tussen Clara Schumann en Fanny Mendelssohn. Ze doceert creatief schrijven aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

Uitgeverij: Querido

Contact

contact formulier Facebook pagina Twitter pagina